Språkservice utförd av en professionell översättningsbyrå

professional translation service

Arabisk översättning

Arabiska är världens femte största språk, vilket gör att efterfrågan på professionella översättningar till och från arabiska är extremt hög. Det råkar också vara ett av de språk som vi specialiserar oss på. Vi erbjuder översättning till och från arabiska inom alla möjliga ämnesområden och alla regionala dialekter.

Dansk översättning

Danska talas av cirka sex miljoner människor, varav de allra flesta är bosatta i Danmark. Språket har även officell status på Grönland och Färöarna, och självklart är det också ett av de officella språken inom EU. Det finns även ett antal dansktalare i USA, Kanada och Argentina.

Engelsk översättning

Med sina 371 miljoner modersmålstalare är engelska världens tredje vanligaste modersmål, men är ändå det språk som talas på flest platser i världen. Efterfrågan på engelska översättningar är alltid hög och därför har vi ett stort antal professionella översättare som arbetar till eller från engelska, inom i stort sett alla ämnesområden.

Finsk översättning

Finska är det absolut största språket i Finland och har över sex miljoner modersmålstalare. Förutom att vara det nationella språket i Finland har språket officell status som minoritetsspråk i Sverige och är även ett av de officella språken inom EU. Finska är ett finsk-ugriskt språk och är närmast besläktat med karelska och estniska.

Fransk översättning

Franska är ett av världens största språk, med cirka 100 modersmålstalare och 60 miljoner andraspråkstalare. Franska fungerar även som officellt språk inom flera internationella och multinationella företag och organsiationer, som till exempel UNO, UNESCO och Röda korset. Sammantaget används franska i 51 länder på 5 kontinenter.

Kinesisk översättning

Över en miljard människor, eller nästan 20 procent av världens befolkning, har kinesiska som modersmål. Efterfrågan på kinesiska översättningar är därför otroligt hög, så givetvis har vi på Tomedes alltid ett stort antal professionella översättare både till och från kinesiska redo.

Norsk översättning

Norska tillhör de nordgermanska språken och är därmed nära besläktat med danska och svenska. En unik aspekt av språket är att i Norge finns två officiella skriftliga former av norska: bokmål och nynorska. Affärsdokument är oftast skrivna på bokmål, men regeringen och statliga myndigheter har åtagit sig att producera minst en fjärdedel av alla dokument på nynorska.

Spansk översättning

Över 400 miljoner människor i världen har spanska som modersmål. Spanska har officiell status i 21 länder och är mer eller mindre det enda språk som används inom handel i Spanien och större delen av Sydamerika. Därför är det alltid hög efterfrågan på professionell översättning till och från spanska. 

Tysk översättning

Tyska är ett av den vanligaste modersmålen inom EU med sina 105 miljoner modersmålstalare. Efter engelska och franska är språket ett av de absolut vanligaste språken att lära sig, och tyska har cirka 80 miljoner andra- och tredjespråkstalare.

Serbiska översättning

Det serbiska skriftspråket har i likhet med bosniskan, kroatiskan och montenegrinskan sin grund i den štokaviska dialekten. Denna delas i sin tur in i tre underdialekter; ekaviska, ijekaviska och ikaviska. I Serbien är den ekaviska underdialekten norm men serberna i västra delen av landet, liksom serber i Bosnien-Hercegovina, Kroatien och Montenegro företrädandevis talar serbiska med ijekaviskt uttal.

Arabiska العَرَبِيَّة Kinesiska 普通話 / 普通话 Rumänska Limba română Ryska Русский язык Slovenska Slovenščina
Grekiska Ελληνικά Bulgariska Бъ̀лгарският езѝк Bosniska Bosanski jezik Slovakiska Slovenčina Svenska Svenska
Tjeckiska Český jazyk Uzbekiska ўзбекча Kroatiska Hrvatski jezik Bengali বাংলা Serbiska Српски
Danska Dansk Lettiska Latviešu Albanska Shqip Norska Norsk Estniska Eesti keel
Nederländska Nederlands Litauiska Lietuvių kalba Italienska Italiano Baskiska Euskara Turkiska Türkçe
Georgiska ქართული Franska Le français Polska Język polski Persiska فارسی Hebreiska עברית‎
Portugisiska Português Tyska Deutsch Ukrainiska Українська мова Spanska Idioma español Ungerska Magyar
Japanska 日本語 Egelska English Finska Suomen kieli Isländska Íslenska Azerbajdzjanska Azərbaycan dili

Några av våra kunder

sector_clients